Naprapati

Naprapat Doktorerna är verksamma i Stockholmtrakten med kliniker i City, Bromma, Farsta, Flemingsberg, Huddinge, Rönninge och Skärholmen. Vi utreder, behandlar och  jobbar förebyggande. Vårt mål är att ta bort orsaken till dina besvär.

Kombinerade tekniker för ett varaktigt resultat

Naprapatbehandlingen består av en kombination av olika manuella behandlingstekniker, till exempel ledmanipulation, muskeltöjning, mobilisering, triggerpunktsbehandling samt massage. Vid behov använder vi även olika typer av el-behandlingar, som till exempel interferensström och transkutan elektrisk nervstimulering (TENS).

Rehab – För att nå ett varaktigt resultat följer vi vanligen upp behandlingen med individuella träningsprogram och personliga råd om arbetsställningar och liknande. (ergonomi)

LaserNeedle – En djupgående laserbehandling som skapar bättre förutsättningar för läkning och verkar antiinflammatoriskt. Fungerar utmärk på akuta som långvariga besvär så som artros, muskelbristningar och inflammationer.

Stötvågsbehandling – Skickar stötvågor ner i den skadade vävnaden och återuppbygger och snabbar på läkningen. Stötvågsbehandling är effektiv vid akuta eller långvariga senbesvär så som tennisarmbåge, hälsporre mfl. Läs mer om den tekniken under rubriken Stötvågsbehandling.

Dry needling – Vi använder en steril engångs akupunkturnål som förs ner i vävnaden. Det sker ofta en muskeltwich då muskeln kontraherar och slappnar av. Detta för att smärtlindra och öka blodgenomströmningen i muskulaturen.

Akupunktur – Vi använder speciellt utformade akupunkturnålar för att stimulera särskilda punkter. Stimuleringen gör att det centrala nervsystemet i hjärnan öka produktionen av olika smärtlindrande ämnen. Ett sådant ämne är endorfin – kroppens eget morfin.

 

Naprapatins historia

Naprapati, som ursprungligen är en vidareutveckling av kiropraktik, har en stark nordisk förankring och är sedan länge den klart dominerande grenen inom manuell medicin i Norden. I Sverige finns det drygt 1100 legitimerade naprapater varav ungefär hälften är verksamma i Stockholm.

Behandling hos en naprapat innebär ofta mer behandling av mjukdelar jämfört med behandling hos en kiropraktor. Naprapaten har en grundmedicinsk utbildning, och är specialist inom manuell medicin, vilket ger en mångfald av möjligheter vid behandling av patienter.