Naprapat Doktorerna

– för dig som söker naprapat i Stockholm

Naprapati2018-11-30T11:41:41+01:00

Naprapati

Naprapat Doktorerna är verksamma i Stockholm med kliniker i Bromma, Farsta, Rönninge och Skärholmen. Vi utreder, behandlar och förebygger dina funktionsrubbningar eller ditt smärttillstånd. Vårt mål är att ta bort orsaken till dina besvär.

Kombinerade tekniker för ett varaktigt resultat

Naprapatbehandlingen består av en kombination av olika manuella behandlingstekniker, till exempel ledmanipulation, muskeltöjning och massage. Vid behov använder vi även olika typer av el-behandlingar, som till exempel interferensström och transkutan elektrisk nervstimulering (TENS).

Vi använder även stötvågsbehandling vid vissa lednära besvär. Läs mer om den tekniken under rubriken Stötvågsbehandling.

För att nå ett varaktigt resultat följer vi vanligen upp behandlingen med individuella träningsprogram och personliga råd om arbetsställningar och liknande.

Naprapatins historia

Naprapati, som ursprungligen är en vidareutveckling av kiropraktik, har en stark nordisk förankring och är sedan länge den klart dominerande grenen inom manuell medicin i Norden. I Sverige finns det drygt 1100 legitimerade naprapater varav ungefär hälften är verksamma i Stockholm.

Behandling hos en naprapat innebär ofta mer behandling av mjukdelar jämfört med behandling hos en kiropraktor. Naprapaten har en grundmedicinsk utbildning, och är specialist inom manuell medicin, vilket ger en mångfald av möjligheter vid behandling av patienter.