Kostrådgivning

Allt i din kropp påverkas av det du äter. Hos Naprapat Doktorerna kan du få hjälp och stöd att förändra dina matvanor så att du mår bra och kan få ut mesta möjliga din kropp.

Människans kost har förändrats radikalt under de senaste 200 åren. Vi har inte hunnit anpassa oss för så extremt mycket raffinerat mjöl och socker som vi äter idag. Vi får i oss väldigt mycket energi men inte tillräckligt med näring. Det gör oss överviktiga, sjuka och undernärda.

Problem som fetma, sjukdomar i hjärta och blodkärl samt diabetes ökar lavinartat. I Sverige har fetman mer än fördubblats sedan 1989.

Vikt

Till oss kommer klienter som vill få ordning på vikten, allt ifrån bara några kilon som ska bort till de som känner sig ohälsosamt överviktiga.

Magbesvär

Har du besvär från mag- och tarmsystemet som IBS, gallbesvär, magkatarr, uppblåsthet eller glutenkänslighet så bör du självklart se över dina matvanor. De allra flesta blir bra eller mycket bättre genom att förändra sin kost.

Led- och muskelvärk

Inflammerade och värkande leder, som vid reumatiska besvär, artros eller diffusa smärtor av okänd anledning, kan lindras betydligt med hjälp av en kostomläggning.

Blodsockernivå

Många lider av svängiga blodsockernivåer. Det ger perioder av trötthet och irritation under dagen. Det återkommande suget tillfredsställs ofta med småätande. Det här är mycket belastande för kroppen och kan på lång sikt ge stor övervikt på grund av de ständigt höga nivåerna av det fettinlagrande hormonet Insulin. På lång sikt kan detta leda till diabetes typ 2.

Något som är positivt är att det går att äta sig till mer stabila blodsockernivåer!