Symptom & behandlingar

Exempel på smärttillstånd, som med gott resultat behandlas av naprapater är nackspärr, spänningshuvudvärk, musarm, tennisarmbåge, axelsmärtor, smärta i ländrygg eller skuldror, ischias, hälsporre, knä- och hälsenebesvär. Naprapatens professionella omhändertagande, baserat på helhetssyn och en brett upplagd behandling, ger ofta en effektiv smärtlindring.

Vi på Naprapat Doktorerna i Stockholm lägger stor vikt vid att analysera och åtgärda bakomliggande orsaker till dina besvär. Det kan till exempel handla om muskulär obalans eller ergonomiska brister.

Ryggproblem

För oss är dina behov viktiga och vi strävar alltid efter att hitta rätt åtgärder just för dig. Naprapat Doktorerna diagnostiserar och behandlar bland annat:

Nacke

Det är väldigt vanligt med nackbesvär. Smärtor i nacken kan bland annat bero på spända muskler, inskränkt rörlighet eller diskbuktningar. Många får nackbesvär pga stillasittande arbete, ofta framför datorn. Huvudvärk kan ofta bero på muskelspänningar i hals och nacke.

Axel 

En vanlig orsak till axelsmärta är inklämning/irritation av muskelfästen i axeln. Andra orsaker kan vara förslitning eller slemsäcksinflammation.

Arm 

Smärtor eller domningar i armen eller handen kan bero på nervrotspåverkan från nacken. Tennisarmbåge eller golfarmbåge är exempel på överbelastningsskador i muskelfästen vid armbågen. Musarm är ett samlingsbegrepp för flera olika överbelastningsproblem i skuldra och arm.

Ländrygg

Smärta i ländryggen kan bero på bl a diskbuktningar, rörelseinskränkning, överrörlighet eller förslitning. Ofta beror smärtan till en del på spända muskler i ryggen. Utstrålande smärta i benet, så kallad ischias, kan bero på nervrotspåverkan i ländryggen.

Höft

Höftsmärtor är vanliga. En orsak till höftsmärta kan var irritation i muskelfästen eller slämsäckar runt höften. Förslitning i själva höftleden, så kallad höftledsartros är en orsak som blir vanligare med stigande ålder. Smärtan i höften även kan ha sitt ursprung i ryggen eller bäckenet.

Knä

Knäbesvär kan bero på till exempel skador i ledband eller menisk efter trauma. Det är också vanligt med överbelastningsskador i senorna runt knäleden. Även förslitning kan vara en orsak till smärta i knäet.

Fot

Hälsporre och hälsenebesvär beror ofta på överbelastning av foten. Besvär i foten kan ofta bero på stukningar eller instabilitet. Många får besvär i fötterna på grund av en felaktig fotställning.